“Klassen vår” i prestisjefylt polsk festival

 
Foto: Nationaltheatret Presse
Forestillingen Klassen vår, som i fjor høst gikk for fulle hus på Nationaltheatret, spilte fredag i en av polsk teaters viktigste festivaler.
0Shares

Høsten 2015 hadde stykket Klassen vår, av den polske samtidsdramatikeren Tadeusz Słobodzianek, premiere på Nationaltheatret. 

Klassen vår regnes som et av de viktigste polske samtidsdramaene, og handler om jødeutryddelsen i en liten landsby under andre verdenskrig. Nå har forestillingen, i litauiske Oskaras Korsunovas' regi, tatt turen tilbake til Polen. 

I går ble forestillingen spilt på teaterfestivalen Warsaw Theatre Meetings, ved det anerkjente Dramatic Theatre i Warszawa. Festivalen har som mål å vise det beste av polsk teater, men har også invitert den helnorske oppsetningen
 
– Et viktig mål for Nationaltheatret er å anerkjennes internasjonalt, som et teater med scenekunst av høy kunstnerisk kvalitet. Å gjøre teatret synlig gjennom gjestespill på Warsaw Teatre Meetings, er derfor av stor betydning, uttalte teatersjef Hanne Tømta, i forkant av forestillingen, via en pressemelding.

Medvirkende: Erik Hivju, Jan Gunnar Røise, Ingjerd Egeberg, John Emil Jørgensrud, Per Egil Aske, Lasse Lindtner, Kai Remlov, Marika Enstad, Kjersti Tveterås, Sigurd Myhre.
Regi: Oskaras Koršunovas.
Scenografi: Gintaras Makarevičius.
Komponist: Gintaras Sodeika.
Koreografi: Vesta Rasa Grabštaitė.
Kostymedesign: Katja Ebbel Fredriksen.
Lysdesign: Øyvind Wangensteen.
Videodesign: Åsmund Bøe.

Klikk her for å lese Utrops forhåndsintervju med regissør Koršunovas og tidligere oppsetningsmedlem Emil Johnsen. Intervjuet ble gjort august 2015, før høstpremieren på Nationaltheatret.