Forferdet etter islam-påstander under religionstime

Her på kristne Danielsen barne- og ungdomsskole på Sotra skal en kristendomslærer ha opplært elever i sjuendeklasse om at "Jesus ba for fiendene sine, mens Muhammed fordømte dem". Episoden har skapt sterke reaksjoner.
Foto: Skjermdump/GoogleStreetView
Sønnen til en 32-årig mor fra Sotra i Hordanland lærte at muslimer "hatet alle som trodde på noe annet". Moren har reagert med forferdelse og konfrontert kristendomslæreren som underviste i timen.
0Shares

“Jesus ba for fiendene sine. Muhammed fordømte dem og oppfordret etterfølgerne til å være harde mot dem og drepe dem.”

“Muhammed spredde islam med krig, mens Jesus vendte det andre kinnet til og døde for våre synder.”

Slik sto det skrevet i arket som den 12 år gamle eleven på den kristenorienterte Danielsen barneskole på Sotra fikk utdelt av en lærer under en religionstime. 

I arket som syvendeklassingen fikk utdelt, sammenligner læreren profeten Muhammed og Jesus, hvor læreren gjør en komparativ analyse av kristendommens og islams fremste figurer.

– Jeg fikk jo sjokk. Da han senere tok med seg et ark hjem hvor jeg fikk se svart på hvitt hva barna hadde lært, ble jeg veldig bekymret, forteller Onstad til TV2.

Konfronterte læreren
Onstad tok kontakt med læreren for å uttrykke sin bekymring, men fikk ikke den reaksjonen hun håpet på.

– Jeg ga beskjed om at vi ikke syntes den måten å undervise og fremstille religioner på var greit, men han mente det ikke var noe positivt å si om islam uansett, sier hun til tv2.no.

– Læres opp i fiendebilder
Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, sier til utrop.no at det barna lærte, er fordommer og fiendebilder. Han kaller også opplæringen for “ironisk”.

 
Foto : Pressebilde Antirasistisk Senter

– Oversikten handler om hvor fæl læreren mener Muhamed var, men opp igjennom historien er det ofte kristne som har gått til krig mot muslimer på grunn av fordommer og fiendebilder som dette. Korstogene er et naturlig eksempel – de var blant annet motivert av fiendebilder som er beslektet med dette. Så hvem er mest krigersk?, spør han retorisk.

Han sier videre dette handler om en trend med stadig mer bygging av fiendebilder.

– Skoleverket bør bidra til å vaksinere oss mot fordomsfull tenkning. Her blir skolen en del av problemet, ikke løsningen.

Vil ordne opp internt
Frode Monsen, rektor på Danielsen barneskole, tar til seg kritikken og sier at man fra skolens side vil ordne opp internt.

– Som en kristen skolen, så har vi en annen vektlegging på kristendommen enn andre barneskoler, men vi ønsker å formidle kunnskap om andre religioner med respekt og på en måte som muslimer kan kjenne seg igjen i, sier han til TV2.