Hetses etter “kjerring”-uttalelse

 
Foto: Skjermdump/YouTube/Arbeiderpartiet
Etter at AUF-leder Mani Hussaini kalte Sylvi Listhaug for "kjerring" under sin 1. mai-tale har kommentarfeltet rast mot ham.
0Shares

Hussaini valgte å beklage uttalelsene om Listhaug på sin Facebook-profil, og på kommentarfeltet kom det fort reaksjoner: 

“Helvetes innvandrere…du og dere skulle våre kasta og rævakjørt ut av landet»
“Du kom til norge i 2005 og slenger med kjeften slikt?? Mot et land som har hjulpet deg? Tatt imot deg? At det går an!!!”
“Du er faen ikke verdt meir enn en haglpatron du mani, håpe du får en snart!”

FpU tar avstand
FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud forklarer at han er glad for beklagelsen fra Hussaini, og tar sterk avstand fra reaksjonene som kom på veggen til Hussaini.

– Jeg reagerte på at Hussaini brukte ordet «kjerring», som ikke hører hjemme i norsk politikk. Det ødelegger debatten, og jeg var glad for beklagelsen. Men hetsen som kom etter beklagelsen er hårreisende. Det er hatytringer, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud til Dagbladet.

Hussaini mener at slike type ytringer ikke bidrar til et åpent demokrati.

– Jeg er gutt, så jeg slipper jo sexistiske og nedlatende kommentarer om meg, slik de unge jentene får slengt etter seg. Norsk demokrati forsøples av slike kommentarer og trusler, og bidrar til at mange unge mennesker blir skremt fra å delta i demokratiet. Det er synd: Åtte av ti ordførere er menn, og vi har en jobb å gjøre for å få fram sterke kvinnelige stemmer i debatten, sier Hussaini til avisen.