– En god måte å skille Jesus og Muhammed på

Vebjørn Selbekk er i dag aktuell med ny bok: «Fryktens Makt – Frihet eller taushet i terrorens tid»
Foto: Pressebilde
Dagen-redaktør, Vebjørn Selbekk, mener at det ikke er noe i veien med den kontroversielle framstillingen av Jesus og Muhammed ved Danielsen-skolen.
0Shares

– Dette er en kristen privatskole som jo har sine egne typer religionsfag, og denne framstillingen er noe av grunnen til at noen av oss velger å ha barna våre på privatskoler, sier Selbekk til VG.

Sammenligningen av Jesus og Muhammed på den kristne skolen har fått stor oppmerksomhet i media og sosiale medier. Mange mener at denne typen undervisning bidrar til fremmedfrykt, og at den ikke hører hjemme i den skolen. Blant dem er samfunnsdebattant Bushra Ishaq.

– Dette ligner et politisk budskap som ikke passer inn i den norske skolen, som skal formidle vitenskapelig fundert kunnskap, sier Ishaq til VG.

– Ingenting som ikke stemmer
Selbekk mener sammenligningen er korrekt, og er med på å oppklare misforståelser.

– Det er ingenting i dette skrivet som ikke stemmer, sier han, og synes det er en god måte å skille Jesus og Muhammed på.

– Jeg synes det er viktig fordi det er for lite kunnskap om de store og viktige forskjellene mellom islam og kristendom. Det et problem at mange i dag går rundt og tror at Muhammed er en slags arabisk utgave av Jesus. Han var en krigens mann, og Danielsen-skolen gjør noe viktig og bra ved å påpeke dette, sier han.