- – Ubehagelig, men nødvendig bok - 08.12.2024
- Urban Legend ute med ny sesong - 07.12.2024
- Funksjonsvarierte Amir hetset: – Ingen grep inn - 06.12.2024
I den nye TV 2-serien «Korps United» følger vi Sigrid og de ti kvinnene på veien mot målet om å spille foran slottet på selveste 17. mai.
Tusvik er kjent for de fleste som humorist og programleder, fra scenen, podcasten Tusvik og Tønne og tv-programmer, samt for sitt brennende politiske engasjement. Samtidig er hun også en sterk korpsentusiast.
– Jeg spilte i Nordstrand skole- og ungdomssymfoniorkester hele barndommen. Orkester er den litt rare storesøstra til korps. Jeg lærte å spille fiolin, bratsj og å samarbeide med andre. Det som er fint når det kommer til å spille sammen er at det er på tvers av alder, kjønn, religion og etnisitet. Alle kan spille sammen. Det er ikke vanlig i andre fritidsaktiviteter, sier hun til TV 2.
Inkludering gjennom korps
I «Korps United» er alle medlemmene minoritetskvinner. Kvinnene har knapt nok tatt i et instrument tidligere, og har kun det til felles at de sliter med å bli sett og få innpass i det norske samfunnslivet.
– Korps er en av de mest inkluderende aktivitetene du kan gjøre, synes jeg, og en «typisk norsk» aktivitet jeg hadde veldig lyst til å tilby til kvinner fra andre kulturer, som kanskje ikke har så mange andre arenaer der de får oppleve et fellesskap. Og så er det superbra for hjernen å lære seg noe helt nytt når du er voksen. Så det å lære å spille et instrument er også helsebringende, mener Sigrid.
– Fantastiske kvinner
På veien mot målet om å spille foran Slottet på 17. mai, handler det om samspill, dugnad, muligheter og mål. Kvinnene som er med i serien har gjort stort inntrykk på Sigrid Bonde Tusvik.
– Tenk så mye vanskeligere liv de har enn mange av oss andre. Språket, jobbmuligheter, rasismen, motstanden, manglende rettigheter og forventningene fra samfunnet. Samtidig som de er mødre og koner og har familier som bor i andre land som de må ta seg av økonomisk. Jeg har fått en vanvittig respekt for hva minoritetskvinner må stå i hver dag og føler meg heldig som har fått lov til å filme livene deres. De er skikkelig staute kvinnfolk alle sammen, sier hun.