Frp i Drammen krever ingen flere flyktninger

Jon Helgheim og Frp vil at Drammen ikke skal ta imot noen flyktninger neste år.
Foto: Bjrøn Inge Bergstuen
Etter å ha fått februarvedtaket erklært ulovlig, skulle det være ny avstemning i Drammen tirsdag. Nå varsler Frp at de ikke vil ta imot noen flyktninger til Drammen neste år.

Frp har hatt gruppestyremøte, og har bestemt seg for å gå med på 125 i år, skriver Drammens Tidende.

Nesten år vil partiet gå inn for å ikke ta imot noen, ifølge NRK.

Vedtaket kommer i kjølvannet av “flyktningvedtaket” i februar, hvor posisjonspartiene Høyre, Frp og Krf gikk inn for å kun ta imot ukrainere. Konklusjonen fra Statsforvalteren var at vedtaket er diskriminerende og i strid med grunnloven.

– Siden Staten ikke tillater Drammen å bosette de flyktningene vi mener vi kan bosette, så mener FrP at vi må slutte å bosette flyktninger. Neste år kommer derfor FrP til å kreve null flyktninger, og det forventer vi å få flertall for, skriver Jon Helgheim (Frp) på Facebook.

– Klarer ikke å føre god integrering

Helgheim mener Drammen tar imot flere flyktninger enn man klarer å integrere.

– En feilslått nasjonal bosettingspolitikk fører også til at det flytter langt flere flyktninger hit fra andre kommuner, enn vi selv velger å bosette (…) Nå må vi konsentrere oss om de innbyggerne vi allerede har, og forhindre at alle innbyggerne får et dårligere tilbud som følge av en hodeløs innvandringspolitikk.