Ga doblet pågang hos UDI

Strengt regelverk: Har du ikke master, er du ikke kvalifisert som prest, er beskjeden fra UDI

I slutten av april startet kampanjen der de 500 første asylsøkerne som søker assistert retur får 30.000 i stedet for 20.000 kroner med seg. Kravet er at man kom til Norge som førsteland før 1. april og ikke har oversittet utreisefristen.

Skjermreklame og plakater på flere ulike språk, som arabisk, farsi og sorani, har vært synlige blant annet på kjøpesentre, jernbanestasjoner og bussterminaler ulike steder i landet.

Ordningen gjelder i seks uker. De to første ukene har UDI brukt 500.000 kroner på en informasjonskampanje i det offentlige rom, opplyser Katinka Hartmann, leder for UDIs region- og mottaksavdeling.

– I kampanjeperioden har antall treff på UDIs nettsider doblet seg. Mange har også gått videre til International Organization for Migration sine sider, der man søker assistert retur, sier Hartmann.

– Nådd ut til mange
Hun mener markedsføringskampanjen, som ble avsluttet i går, også har vært viktig for å nå ut til mange med informasjon om assistert retur generelt.

– Det er viktig å gjøre ordningen kjent blant flest mulig, og at de får vite om det så tidlig som mulig etter at de har kommet til Norge. Det er lettere å få folk til å søke når de gjør det tidlig enn når de har vært her lenge, sier Hartmann.