Hvordan vinne en muslimsk jentes hjerte?

Finn hjertet bak plagget og kulturstereotypiene, hvis man skal kapre en muslimsk kvinne, er rådet fra kommentarforfatteren.
Foto: Wikipedia Commons
Så, det er et faktum, du har forelsket deg i en muslim og aner ikke råd. Hvordan vil du kunne komme over de hindringene som holder deg og drømmejenta fra hverandre?
0Shares

Oddsene er imot deg når du hverken er fetteren hennes eller muslim. Du er ikke engang fra samme land. Dermed må du gå en ganske lang omvei for å bevise at du er den rette. Men selv omveier har snarveier – vi viser deg hvordan.

Bli venn med faren.

Ingen andre enn familiens overhode, altså faren, har mer å si når deres døtre og sønner skal velge seg en livsledsager. Dette forstod jeg ganske kjapt da jeg som 12-åring var betatt av ei pakistansk jente på barneskolen. Ofte pleide jeg å oppsøke kebabsjappa faren hennes drev for å komme nærmere datteren. Verken jenta eller faren fikk noengang vite om min noe spesielle plan, og selv om jeg aldri fikk jenta, kom jeg ganske langt med denne strategien. Denne taktikken er essensiell, skal du få jenta. Å bli venn med faren er den raskeste måten å komme dit.

– Muslimer gifter seg ikke med bare én person, men hele familien.
I en samtale med mine to muslimske kollegaer for noen måneder siden ble akkurat dette tatt opp. Det er ikke nok for en muslim å forelske seg i deg for at det skal bli noe mer enn en “sommerflørt”. Å være fra en familie som man vet vil komme overens med hennes, er vel så viktig. Familiene forenes og forblir det så lenge dere er sammen. Plutselig blir to nokså store familier til en stort familienettverk.

Like viktig som å ha åpne og hyggelige foreldre og søsken er familiens gode rykte. De jeg har snakket med om dette, legger også stor vekt på din families historie og renommé, og begrunnet dette med at det er to familier som knytter bånd, og da vil også deres historie og rykte bli en del av alle.

Selv omveier har snarveier – vi viser deg hvordan.

– Men hva hvis din utkårede kommer fra et ikke-møblert hjem? Skal det være til hinder selv om vedkommende er en god person? spurte jeg dem. Dette fikk jeg ikke noe godt svar på, men de innrømmet at de skulle ønske det ikke var så viktig. Det er tross alt partneren du deler livet med, ikke hele familien.

Vær oppriktig interessert i hennes kultur/religion
Det er ikke til å stikke under en stol at du stiller svakere når du som gutt ikke er muslim. Ifølge tradisjonen skal faren i familien være muslim slik at barna kan arve hans religion. Mange muslimer tar denne tradisjonen bokstavelig, men det finnes også de som ikke bryr seg nevneverdig om akkurat denne skikken. Vi lever tross alt i 2010 i det moderne og flerkulturelle Norge. Du er kanskje ikke er villig til å konvertere, men kan i det minste vise interesse for den kulturen din utkårede kommer fra. Lær deg hovedtrekkene i Koranen, oppsøk en moské, lær deg et par gloser på arabisk eller urdu, og du kommer langt. Det viktigste er at du viser at du bryr deg og vet hva du går til. Du trenger ikke å være religiøs, men det er viktig å ha stor respekt for din utkåredes verdier.

Opprinnelig publisert i Utrops papirutgave i juni 2014.