Bevarer familiehistorien til urfolk

 
Foto: myheritage.com
Nettstedet MyHeritage, en voksende destinasjonen for slekts- og familiehistorie på nett, har tatt et nytt initiativ for å bringe slektsforskning til flere, uavhengig av nettilgang.
0Shares

Nå har man lansert et pro bono-prosjekt for å bevare historiene til familier i samfunn uten data- eller nettilgang. De to første prosjektene er nylig gjennomført i Namibia og Papa Ny Guinea. Nå står andre destinasjoner for tur, skriver MyHeritage en en pressemelding.

Prosjektet, Tribal Quest, har som mål å hjelpe familier med å bevare sin historie for kommende generasjoner. De to første prosjektene er nylig gjennomført i Namibia og Papa Ny Guinea. Nå står andre desinasjoner og nye historier for tur.

Bevarer historien for fremtiden 
Et team av eksperter fra MyHeritage har nylig kommet tilbake fra Namibia og Papa Ny Guinea, der de hjalp familier med å kartlegge sin familiehistorie. I løpet av tre uker på hvert sted, kartla de familiehistoriene til over 6 000 personer, tok bilder og satte opp 55 detaljerte familietrær i tett samarbeid med landsbyenes eldste.

Som resultat har innbyggerne fått en dypere forståelse av sin egen historie og arv. Samtidig er historiene og kunnskapen som ellers kunne gått tapt, nå trygt bevart for kommende generasjoner på MyHeritage.

Slektsforskningsidealisme
MyHeritage ble grunnlagt av en gruppe mennesker med en ekte lidenskap for slektsforskning og internetteknologi. Selskapets visjon er å gjøre det enklere for folk i hele verden å finne slekten sin og forsterke kontakten med familien.

– Uansett kultur eller tradisjon, er det familien som knytter oss sammen. Vårt mål er at alle mennesker, uansett hvor de bor, skal få muligheten til å bevare arven etter sine forfedre , slik at nye generasjoner får oppleve den, sier Golan Levi, brukerekspert hos MyHeritage og en av initiativtakerne til Tribal Quest.