Fire skadd i sammenstøt under høyreekstrem demonstrasjon i Tyskland

Fire personer ble skadd da høyreekstremister og motdemonstranter barket sammen etter en marsj i byen Zwickau øst i Tyskland søndag, ifølge politiet.

De skadde var på vei hjem fra en høyreekstremistisk marsj og ble angrepet med våpen etter å ha forlatt en togstasjon i Crimmitschau, en forstad til Zwickau.

På kvelden var det fortsatt synlige blodflekker på stedet. De skadde var alle ved bevissthet, men de ble likevel tatt til sykehus med skader på hender og hode.

Politiet etterforsker saken og leter etter mellom seks og ti personer fra en venstreorientert gruppe.

To av motdemonstrantene fikk lettere skader, mens en ble alvorlig skadd. 37 av høyreekstremistene ble pågrepet, ifølge en polititalsperson.

Rundt 500 var ventet til marsjen i Zwickau, som var organisert av det nynazistiske minipartiet Der Dritte Weg, på norsk «den tredje veien».

Der brukte politiet pepperspray og batonger mot demonstranter fra venstresiden da de angrep politiet og forsøkte å bryte seg gjennom en sperring, ifølge en talsperson for politiet i byen i delstaten Nordrhein-Westfalen.

En talsperson for gruppen «Autonomen Antifa 170» beskylder politiet for å bruke vold. De hevder at flere av demonstrantene ble skadd.

Demonstrantene hadde samlet seg for å protestere mot en 1. mai-marsj bestående av rundt 220 høyreekstreme. Da sammenstøtene med politiet fant sted, hadde marsjen ennå ikke startet, ifølge politiet.

De høyreekstreme fikk beskjed om å rulle sammen en rekke bannere før marsjen startet. Samlinger som formidler en vilje til å bruke vold gjennom paramilitær atferd, er forbudt, sa politiets talsperson.