Libe Rieber-Mohn ny IMDi-direktør

 

Hun etterfølger Geir Barvik, som gir seg som IMDi-direktør i august.

– Med Rieber-Mohn får IMDi en leder med et engasjement for å videreutvikle og skape gode resultater på integreringsfeltet, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. 

Hennes varierte ledererfaring, gode kunnskaper om forvaltningen og personlige egenskaper vil ha alle forutsetninger for å lede IMDi i tiden fremover, skriver Justisdepartementet videre i en pressemelding.

– Fjorårets rekordhøye asyltilstrømming stiller oss overfor helt nye utfordringer. Vi må tenke nytt i integreringspolitikken. Regjeringen har lagt fem en ambisiøs integreringsmelding med 69 tiltak for å komme raskere i gang med integreringsprosessen, bruke den enkeltes evner og sette tydelige krav til egeninnsats. Nå får vi en handlekraftig leder som kan skape gode resultater, sier Listhaug. 

– Ingen politisk stilling
Til NRK sier Rieber-Mohn at hun tror hennes politiske erfaring kommer godt med som Imdi-sjef. Samtidig er hun klar på at hun nå ikke har en politisk stilling.

– Jeg gleder meg. Det er en helt ny rolle og det ser jeg veldig fram til. Dette er drømmejobben for meg som er så engasjert i integreringsspørsmål. Jeg gleder meg til å gyve løs og iverksette den politikken som er politisk bestemt.

FAKTA 

Libe Rieber Mohn

– Født 25. august 1965 (Oslo)
– Utdannet cand.sociol. fra Universitetet i Oslo, og jobbet frem til 2003 i ulike stillinger i Oslo kommune og innen politikk. Hun var medlem av Oslo bystyre 1987–1991 og 1999–2003.
– Ledet Arbeiderpartiets integreringsutvalg i 2004.
– Oslo Arbeiderpartis byrådslederkandidat ved valget i 2011, og varaordfører i Oslo i perioden 2011–2015.