Abu og Mayoo tar et dypdykk i det «typisk norske»

Abubakar Hussain skal sammen med Mayoo Indiran se på Norge med skråblikk, og utforske sine egne fordommer til det som kjennes som typisk norsk.
Foto: Alejandro Decap
TV2s nye dokumentarserie «Abu og Mayoos Norge» skal være humoristisk og underholdende.

I serien skal Abubakar Hussain og Mayoo Indiran se på Norge med skråblikk, og utforske sine egne fordommer til det vi kjenner som typisk norsk.

– Jeg føler at Norge endelig skal få sin egen brune duo på TV som gjør ting sammen ala Truls og Hellstrøm, Jan Thomas og Tørnquist eller Jon Almaas og Follestad. Bare at vi er yngre, kulere og “ektere”. Vi er to bygutter som skal finne ut av hva resten av Norge har å by på. Jeg har aldri vært i Lofoten for å ta et Instagram-bilde, på camping eller sett Postgirobygget live. Er det et band, eller er det et bygg med postgiro? Vi vet ikke, sier Abu til TV 2.

Rånefest og hyttetur 

Abubakar Hussain og Mayoo Indiran er begge vokst opp i Norge, men har nesten ikke opplevd noe av det typisk norske som vi forbinder med norsk kultur. De har aldri feriert i Norge, vært lite i distriktene og ikke tatt stor del i noen norske tradisjoner.

I «Abu og Mayoos Norge» skal Abu og Mayoo oppleve ting de aldri har gjort før, og besøke steder de bare har lest om og sett på sosiale medier. Opplevelser som mange nordmenn elsker og som defineres som «typisk norske». Blant annet skal de dra på hyttetur, på rånefest, besøke bondegård, gå i fjellet og dra på fisketur.

– Vi skal sammen finne ut hva Norge har å by på, og utforske det vi har sett i sosiale media eller bare hørt om, men aldri opplevd selv. Livet blir aldri perfekt, men du vil få oppleve perfekte øyeblikk her og der, avslutter Mayoo.

Humor og tårer 

To gode venner opplever helt nye sider av hjemlandet sitt. Samtidig er serien en kommentar til at det ikke er alle i dagens Norge som har den samme oppveksten, med felles kulturarv og referanse.

– Serien vil gi et morsomt skråblikk på norske tradisjoner. TV 2 satser stort på humor fremover, og vi er veldig glade for å jobbe med denne duoen, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.