– Fremmedfrykt spres på sosiale medier

Fremmedfrykten som legges ut på sosiale medier er en blåkopi av Hitlers tankegods, mener vararepresentant i Bergen Ap i et innlegg i Bergens Tidende (Foto: Illustrasjon).
Foto: Claudio Castello
Varabystyrerepresentant i Bergen Ap, Tøger Fimreite i BT-innlegg: – Vi ser ikke at fremmedfrykten er i Norge er en blåkopi av Hitlers holdninger.
0Shares

I begynnelsen av teksten refererer Fimreite til filmen Er ist wieder da (oversatt fra tysk: han er her igjen) basert på boken med samme tittel.

– Filmen balanserer mellom fiksjon og virkelighet. Hitler, personifisert av skuespilleren Oliver Masucci, blir filmet i situasjoner og steder hvor tilskuerne blir statister i filmen. Det er forvirrende. Hva er skuespill og hva er virkelighet?

– Lever fortsatt i folkedypet 
Videre skriver Fimreite at det er skremmende at Hitlers holdninger fortsatt lever i det tyske folkedypet. 

– Men det som kanskje er enda mer skremmende, er at argumentene som legges frem er blåkopi av debatten her i Norge. Det er bare å ta en kikk i kommentarfeltene under saker som omhandler flyktninger. Hitlers tankegods spres med lysets hastighet over fiber og Facebook. Men de som ytrer denne argumentasjonen, er uvitende at de har tatt Hitlers ord i sin munn.

Klikk her for å lese hele innlegget.