Skeiv forkjemper holder foredrag

I mai skal Lara Okafor holde foredrag på Litteraturhuset.
Foto: Kristine Fidje Olsen
Lara Okafor skal holde foredrag på Litteraturhuset om bøkene «Pet» og «Bitter» av Akwaeke Emezi.
38Shares

Okafor er masterstudent ved Universitetet i Oslo med lang bakgrunn fra den skeive aktivismen, blant annet som styreleder i Skeiv Verden Oslo og Viken og prosjektkoordinator i Salam Norge.

Ungdomsromanene Pet (2019) og Bitter (2022), skrevet av den nigerianske forfatteren Akwaeke Emezi, handler begge om livet i byen Lucille, henholdsvis etter og før det blir et utopisk samfunn.

Bøkene tar for seg temaer som identitet, spiritualitet, tilhørighet og urettferdighet, og om hvordan man kan bidra til et bedre samfunn.

Foredraget inngår i serien Skeive klassikere, hvor ulike foredragsholdere tar for seg gamle og nye storverk fra den skeive litteraturen. Arrangementsserien er støttet av BUFDIR.

Skeiv og flerkulturell

Okafor er født i Tyskland, med norsk mamma og nigeriansk far. Okafor er skeiv med innvandrerbakgrunn, og bruker pronomenet de/dem.

Som skeiv med innvandrerbakgrunn har Okafor møtt både rasisme og homofobi, og håper at møteplasser som Skeiv Verden ikke trengs i fremtiden.

– Jeg vil skape et sted der folk faktisk føler seg hjemme, at de føler tilhørighet og at de ikke må velge mellom sine forskjellige identiteter. Men etterhvert håper jeg at slike møteplasser ikke trengs lengre, fortalte de til Utrop høsten 2018.