Aktive Fredsreiser og Hvite busser får ekstra statsstøtte

– Arbeidet mot høyreekstremisme og for demokratiske verdier er kanskje viktigere enn på lenge, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.
Foto: Lars Petter Pettersen
Bussreiseselskapene Hvite busser og Aktive Fredsreiser får begge engangsutbetalinger på to millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett torsdag.
34Shares

Det skriver Aust-Agder Blad.

De to organisasjonene driver bussreiser for skoleklasser til tidligere konsentrasjonsleirer i Tyskland og Polen.

– Arbeidet mot høyreekstremisme og for demokratiske verdier er kanskje viktigere enn på lenge. Det er viktig i det små og hverdagslige, for å motvirke hverdagsrasisme og diskriminering. Og det er viktig i det store geopolitiske bildet, der vi ser en urolig og spent situasjon i Europa og verden, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

De to organisasjonene har falt utenfor de fleste koronakompensasjonsordningene fordi de er ideelle aksjeselskap, forklarer Risør-ordfører Per Kristian Lunden (Ap).

Aktive Fredsreiser holder til i Risør, og Lunden har jobbet for å sørge for nasjonal støtte til de to selskapene.

– Aktive Fredsreiser har måtte si opp så å si alle ansatte i Risør og har stått i fare for å måtte legge ned hele virksomheten. Risør kommune har bidratt med lokal koronastøtte, men vi har hele tiden ment at den nasjonale koronakompensasjonen også måtte gjelde Aktive Fredsreiser, som andre buss-selskaper, sier ordføreren.