Ungdomsforkjempere fra Tøyen vant entreprenør-pris

Statsminister Jonas Gahr Støre delte ut prisen Årets Sosiale Entreprenør til Ideelt under årskonferansen til NHO i Oslo Spektrum. Her med konferansier Sofie Høgestøl.
Foto: NTB
Ideelt stakk av med førstepremien på en halv million kroner i tøff konkurranse med Sammen om en jobb og Guttas Campus.
80Shares

Statsminister Jonas Gahr Støre delte ut prisen under kåringen av Årets Sosiale Entreprenør på NHOs Årskonferanse i Oslo Spektrum, foran 1300 i salen og flere tusen som fulgte den digitale sendingen.

Medgründer Ahmed A. Hassan, forteller at premien vil komme godt med for å videreutvikle selskapet.

– Det er helt fantastisk å vinne denne prisen! Og særlig i konkurranse med Guttas Campus og Sammen om en jobb, som begge har spot-on-løsninger på veldig aktuelle samfunnsproblemer. Vår første prioritet nå er å skalere så flere unge får muligheten til å komme i jobb, forteller han.

Ser forbi CV

Ideelt tilbyr ungdom jobb basert på arbeidslyst og vilje, ikke ut fra hva de har på CVen. De startet på Tøyen der bibliotekene slet med at lokal ungdom hang på utsiden og skapte uro som krevde vekterressurser. Ideelt ansatte ungdommene som trivselsverter i stedet for tradisjonelle vektere, og snudde stemningen totalt.

Juryleder Andersen understreker at Ideelt vant prisen fordi de har funnet en måte å gi lokal ungdom en vei inn i arbeidslivet – og la dem slippe til med sine ressurser.

– Selskapet ansetter unge, gir dem ansvar og gjør dem til rollemodeller. Arbeid er en nøkkel for å føle tilhørighet i samfunnet og klare å bygge et selvstendig liv. For noen blir jobb det viktigste alternativet til å havne i mer utsatte miljøer. Dette skaper en enorm samfunnsverdi. Derfor er Ideelt sin løsning så viktig, sier Andresen.

Han mener Ideelt sitt konsept skaper positive effekter både for samfunnet og hver enkelt ungdom.

– Ideelt sine trivselsvakter lærer seg å håndtere potensielle konflikter med ro, godt humør og et smil. Dette bidrar både til godt miljø og positiv livsholdning hos ungdommene, sier han.

FAKTA

Årets Sosiale Entreprenør er en hederspris som tildeles en virksomhet som har et særskilt potensial for å løse sosiale utfordringer i samfunnet. Innovasjonshøyde, bærekraftig forretningsmodell og gode dokumenterbare sosiale resultater er viktige kriterier.

Vinneren belønnes med en halv million kroner.