37-årig Fetsund-mann dømt for hatkommentarer

 
Foto: flickr.com
«Bare å ta ladegrep !!one shot one kill!», skrev mannen fra Fetsund i kommentarfeltet under et Facebook-bilde av muslimer som ba. Nå er saken avgjort i retten, skriver Aftenposten.
0Shares

Et bilde fra Fredrikstadavisa som viste muslimer som ba under en bro i Fredrikstad, ble i fjor lagt ut i Facebook-gruppen Norge er vårt med teksten:

“Midt i byen min Fredrikstad 🙁 muslim jævlæne har bønnetid!!!!”.

Ifølge Aftenposten var det imidlertid ikke teksten, men den overnevnte kommentaren under innlegget, som måtte forklares i Nedre Romerike tingrett denne uken.

Revet med av de andre kommentarene
Nå er han dømt til å betale 12.000 kroner i bot, eller eventuelt sone 22 dager i fengsel, for brudd på Straffelovens paragraf 135a, andre ledd:

Ved uttalelse eller annen meddelelse som framsettes offentlig, å ha truet, forhånet eller utsatt for hat, forfølgelse eller ringeakt en person eller en gruppe av personer på grunn av deres trosbekjennelse.

37-åringen erkjente straffeskyld, men sa i retten at han “ikke mente utsagnet bokstavelig, og at han ble revet med av de andre kommentarene i kommentarfeltet”.

Retten mente likevel kommentaren var en “ren oppfordring til grov vold” som “fremmer hat og ringeakt” og at den må “tolkes i sin kontekst og ut fra hvilke virkninger den kan ha for andre”.

Fjernet bildet
Hetsen gikk så langt at Fredrikstadavisa fjernet bildet fra siden sin.

– Vi beklager dette, da vi mener debatten og innspill i utgangspunktet burde få leve, men vi kan ikke la folk sikkerhet settes på spill, skrev redaktør Tobben Sønstrød i et forklarende innlegg i avisen.