Jonathan Castro – Venner kaller meg Løvehjerte

Jonathan Castro er en av topp ti nominerte til Årets Ladejarl.
Foto: Bilge Öner
– Så lenge jeg kan huske, har musikk vært min store lidenskap, den har hjulpet meg gjennom alt, sier Jonathan Castro, som har store planer for musikkarrieren.  

 

Jonathan Castro er  født i Santiago i Chile, men oppvokst på Haugenstua i Oslo. Han er 32 år og har blant annet vært en av topp ti nominerte til Årets Ladejarl.

Castro som var tidligere ansvarlig for Åpent Hus, som lå under Agenda X, et fritidstilbud for ungdommer på Antirasistisk Senter. De har forskjellige tilbud rettet mot ungdommer. Han har nå sagt opp sin stilling som prosjektkoordinator ved Antirasistisk Senter for å satse hundre prosent på sin karrière som musiker.

Han drømte om å bli rapper allerede som åtteåring. I dag er han artist og driver eget selskap, Break Recordssom koordinerer prosjekter, workshops og arrangementer for barn, ungdom og voksne i Oslo.

Jonathan Castro er en av topp ti nominerte til Årets Ladejarl.
Foto : Bilge Öner

Jeg ønsker å bli en av Skandinavias største hiphop-moguler.

Veileder ungdom
Daglig jobber Castro med musikkinteressert ungdom som vil virkeligjøre sin drøm. Han veileder dem i alt fra tekstskriving til innspilling og promotering.

– Siden oppstarten i 2010 til i dag har jeg  fungert som manager for Oslo-artistene Fela & Temoor, sier han energisk og smiler. Fela er lillebroren hans. Han blir ivrig når han snakker om prosjektene sine. Og han har mange jern i ilden.

– Mitt engasjement for ungdomsarbeid startet for alvor i 2011, da jeg startet et etterskoletilbud, “Hiphop 101 Med Boss Castro” i Groruddalen, sier Castro. Han forteller at musikken gir ham noe å etterstrebe:

– Det gir meg håp, drømmer og motivasjon til å stå på, sier han med et snev av stolthet i stemmen.

– Jeg henter styrken min fra Gud og fra storebroren min, Andres. Han er med meg og viser vei, sier han og påpeker at storebroren er årsaken til at han er den han er i dag.

Storebror tok slagene
Storebroren Andres tok livet sitt i 2011, og siden har Jonathan Castro følt at broren har våket over ham som en skytsengel.

– Han er med meg, det vet jeg sier han litt sørgmodig.

– Andres’ død satte ting i perspektiv for meg. Jeg fant ut hva storebroren betydde for meg. Han var den storebroren som tok imot alle slagene, slik at jeg og lillebroren min slapp dem, sier “Løvehjerte”, som har fått kallenavnet fra artisten Don Martin.

Den følelsen av trygghet som han fikk av storebroren, er det Castro ønsker å gi ungdommene han jobber med.

– Andres holder en hånd over meg, jeg vet at det finnes noe mer etter dette, jeg har følt hans nærvær og sett ham også, sier han.

Han forteller at han tror på et liv etter døden og at broren hjelper og veileder ham fra det hinsidige.

– Hva er dine mål fremover?

– Det er mange det, men jeg har nådd noen av dem, som for eksempel å skaffe en fritidsklubb for ungdommene i bydelen min. Nå er tiden inne for å satse på hiphop, sier Castro, som sikter mot stjernene:

– Jeg ønsker å bli en av Skandinavias største hiphop-moguler, sier han.

Troen på seg selv, på Gud og høyere makter står sterkt hos 32-åringen, som oser av selvtillit.