Palestiner drept i flyktningleir på Vestbredden

En palestinsk mann er drept i uroligheter i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden.
Foto: Mouhssine Ennaimi/UNICEF
En palestinsk mann er drept i uroligheter i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter.
22Shares

Palestinske helsemyndigheter opplyser at den 29 år gamle mannen ble drept av den israelske hæren i et sammenstøt i flyktningleiren Dheisheh utenfor Betlehem. Den israelske hæren har ikke kommentert dødsfallet.

Han er den tredje palestineren som er drept av Israel på 24 timer. Onsdag ble en palestinsk kvinne skutt og drept i al-Aroub nord for Hebron da hun ifølge den israelske hæren gikk mot israelske soldater med en kniv i hånden.

Senere samme dag ble en palestinsk mann drept da israelske styrker rev huset til familien til en mann i en landsby ved Jenin, som var anklaget for å ha drept fem mennesker i et angrep i Tel Aviv i mars.

Israel river rutinemessig husene til familiene til folk de anklager for angrep på israelere. Slike aksjoner utløser ofte konfrontasjoner. De fordømmes som kollektiv straff, mens Israel mener de avverger angrep.

De siste ukene er 38 palestinere drept av israelske soldater, mange av dem mens de har utført angrep eller vært involvert i sammenstøt med israelske soldater på Vestbredden.

Men flere var sivile og tilfeldig forbipasserende. En av dem var Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh, som ble drept mens hun dekket en israelsk operasjon ved Jenin.

Noen av de israelske aksjonene er reaksjoner på at 19 israelere siden mars er drept av palestinere, 18 av dem sivile i Israel og én en jødisk bosetter på Vestbredden.