Vil anmelde Stena Line for rasisme

Her, på Stena Line og DFDS-terminalen i Oslo, ble 26-årige Ikran og hennes medreisende vennine utsatt for verbal rasisme av en kasseansatt. Nå vil hun anmelde forholdet (NB! Personen avbildet i illustrasjonsbildet har ikke noe med saken å gjøre).

Sist helg skulle norsk-somalieren og venninnen ta med barna på en tur med danskebåten, en tur som skulle bli ganske ødelagt. 

Ikran hadde ansvaret for billettene, og ga noen av dem til venninnen, som tok med seg ungene sine og gikk i forveien mens Ikran skulle kjøpe brus i kiosken. Dessverre viste det seg at venninnen hadde fått med seg en billett for lite, og havnet i diskusjon med den eldre kvinnen i billettkontrollen.

– Da jeg kom frem var damen meget irritert på venninnen min fordi hun hadde kommet med en billett for lite. Jeg fortet meg å si at det var min skyld og at jeg var lei for det, sier hun til TV2.

Fikk beskjed om å “dra hjem”
Ifølge Ikran svarte billettdamen at hun ikke ville ha noe diskusjon, og Ikran fikk beskjed om å ikke hisse seg opp.

– Jeg kunne ikke annet enn å svare at jeg ikke var hissig. Jeg hadde jo beklaget og sagt at det var min feil. Da svarte hun: “Det er ikke rart dere kriger der nede!” Jeg ble sjokkert og sa at det var da rasistisk sagt, og at man ikke kan si sånne ting til folk. Da svarte hun at det var typisk at “vi utlendinger sier at alt er rasistisk”, og at “vi skulle reise hjem dit vi kommer fra”, forteller Ikran videre til TV 2.

Ser alvorlig på saken
Nå ønsker Ikran å anmelde Stena Line for rasisme, og mener det sier noe om selskapets holdninger når de lar slike ansatte stå i billettkontrollen.

Stena Lines pressesjef Jester Waltersson, blir ikke glad når han får høre historien.

– Det er første gang jeg hører om dette, men om det stemmer, er det ikke bra. Slik skal man ikke snakke. Dette kommer vi til å ta videre, og gjennomføre en intern undersøkelse, sier Waltersson til TV 2.