La frem handlingsplan mot jødehat

Jan Tore Sanner vil ha flere innvandrere inn i departementene.
Foto: Kjetil Ree
Handlingsplanen mot anti-semittisme regnes som en del av regjeringens arbeid for inkludering og mot diskriminering og hatefulle ytringer.
0Shares

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og barne- og likestillingsminister Solveig Horne la fram regjeringens handlingsplan mot antisemittisme tidligere denne måneden

– Det er ikke jødenes ansvar å bekjempe antisemittismen. Det er et felles ansvar vi bærer som storsamfunn. Nå tar vi det ansvaret – sammen, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner da han presenterte handlingsplanen.

I pressemeldingen som regjeringen la  frem, opplyser at regjeringen skal også legge frem en strategi mot hatefulle ytringer i løpet av høsten.

Arbeidet med handlingsplanen startet for et år siden etter et initiativ fra KrF. Planen inneholder 11 tiltak, og gir grunnlag for en samlet og systematisk innsats mot jødehets og antisemittisme.

Handlingsplanen inneholder innsatsområder innenfor justissektoren, forskning, kultur og ikke minst skole, opplyser Kommunal- og moderniseringsdepartementet.