Unicef: Rekordmange barn på flukt

Ifølge FN og Unicef er flere barn enn noensinne på flukt.
Foto: worldislandinfo.com
Over 36 millioner barn er på flukt i verden, ifølge Unicef. Det er flere enn noen gang siden andre verdenskrig.
24Shares

Over 36 millioner barn er på flukt i verden, ifølge Unicef. Det er flere enn noen gang siden andre verdenskrig.

Tallet inkluderer 13,7 millioner mindreårige flyktninger og asylsøkere samt nesten 22,8 millioner barn som er intern fordrevet som følge konflikter og vold, opplyser FNs barnefond. Til sammen er det 2,2 millioner flere barneflyktninger enn for to år siden.

Unicef sier rekorden er et direkte resultat av konflikter som dem i Afghanistan og Jemen. Organisasjonen ber verdens regjeringer styrke beskyttelsen av flyktninger, migranter og barn.

Tallene er fra slutten av 2021 og inkluderer dermed ikke barn som er blitt hjemløse eller drevet på flukt som følge av krigen i Ukraina. Den konflikten har sendt 2 millioner barn på flukt ut av landet, mens ytterligere 3 millioner er internt fordrevet.

I tillegg til dem som flykter fra vold og konflikter, ble 7,3 millioner barn hjemløse som følge av naturkatastrofer i fjor. Ekstremvær som tørke på Afrikas Horn og store oversvømmelser i India, Bangladesh og Sør-Afrika har ført til at barn og familier har mistet eller måttet forlate hjemmet sitt.

Rundt to tredeler av alle barneflyktninger er registrert i grunnskolen, mens bare en tredel av ungdommer på flukt får noen skolegang, opplyser FNs barnefond.

(©NTB)