Hijab-innlegg vekker harme

Frps Ole Hovengen ville ikke bli behandlet av en hijab-kledd medarbeider. Nå har han slettet en Facebook-melding som skapte harme.
Foto: Nina Aldin Thune
Nestleder i Drammen Frp, Ole Hovengen, tok til Facebook og etterlyste et «ikke-fiendtlig apotek» etter å ha blitt møtt av ansatte med hijab.

Innlegget ble publisert på Facebook-siden til nestlederen i Drammen Frp, ifølge dt.no.

– Det er fullstendig uaktuelt for meg å handle i et apotek der jeg må forholde meg til betjening iført fiendtlig makts uniform. Om det ikke er mulig i det nye Norge, får jeg heller gå umedisinert, skriver Hovengen. Videre ber han om tips til apotek der han ikke «risikerer å bli møtt med kvinneundertrykkende, voldsforherligende eller antidemokratisk uniformering».

Innlegget lå ute noen timer før det ble slettet tirsdag ettermiddag.

Skaper harme

Nasim Rizvi, nestleder i Buskerud Innvandrerråd, reagerer kraftig på Hovengens Facebook-innlegg.

Nasim Rizvi, styremedlem i Buskerud Innvandrerråd, reagerer sterkt på Hovengens innlegg.

– Det er en skremmende holdning han offentliggjør her. Dette er farlige uttalelser fordi han, som er en profilert politiker, med dette legitimerer enda mer hets av muslimer. Flere kvinner som bruker hijab opplever at de blir angrepet og spyttet på, men at kvinner går med dette viser jo egentlig bare mangfoldet i samfunnet, sier hun til dt.no.

Yasmin Abshir, som selv bruker hijab på jobb, reagerer på innlegget.

– Jeg har samme faglige utdanning om jeg har hijab eller ikke, så jeg synes dette er rart. Det er vanskelig å unngå å møte folk med hijab i Norge. Det er jo flerkulturelt, spesielt i Drammen, sier Abshir til avisen.

Jon Helgheim, leder for Drammen Frp, anser seg ferdig med saken etter slettingen av innlegget.

– Ole har slettet innlegget, og jeg anser meg derfor ferdig med saken, skriver Helgheim i en sms til dt.no.