Rekordfå asylsøkere i Danmark

Få slipper inn: Grensekontrollen i Danmark har gjort at antallet asylsøkere er på sitt laveste siden flyktningestrømmen begynte i fjor sensommer.
Foto: flickr.com
I løpet av sist uke søkte 39 personer om asyl i Danmark. Antallet er det laveste antallet siden grensekontrollen ble innført.
0Shares

Ifølge Berlingske Tidende stammer tallene fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Tilsammen har 5479 asylsøkere kommet til landet sålangt i år, etter at danskene innførte midlertidig grensekontroll 4. januar.

Grensekontrollen skal etter planen utløpe 12 november, men EU-kommisjonen har gitt danskene lov til å forlenge denne til 12. februar. '

Foruten Danmark, går også Sverige, Norge, Østerrike og Tyskland mot en forlengelse av sine respektive midlertidige grensekontroller frem til samme dato.

“Hjemmevern” kan overta
For tiden er det politiet og Hjemmeværnet (dansk Heimevern) som samrbeider om den midlertidige grensekontrollen. Samtidig tar flere stemmer til orde for at sistnevnte bør i økende grad overta grensekontrolloppgavene.

 
Foto : www.runejohansen.dk

– Vi ser at politiet er veldig overarbeidet, og at grensekontrollen fører til mange ressursbelastninger, argumenterer Socialdemokraternes formann Mette Frederiksen overfor nyhetsbyrået Ritzau.