Ny hijab-strid i Rogaland

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Ved Blidensol sykehjem i Stavanger (bildefaksimilet) nektes ansatte å brukes hijab. I et styrevedtak begrunnes dette med at hijab er et politisk plagg på lik linje med turban og palestinaskjerf.
0Shares

– Hijab er et ideologisk hodeplagg. Det har ingenting med religion å gjøre, sier leder av driftsstyret ved Blidensol sykehjem, Dagny H. H. Pedersen Welle til TV2.

Hun er en av flere som har stemt for å nekte nekte ansatte ved sykehjemet å bruke hijab, turban eller palestinaskjerf på jobb.

Til TV2 sier hun videre at hun står for vedtaket.

– I forbindelse med beboere og deres reaksjoner har jeg mer enn en gang hørt demente kommentere påkledningen til ansatte. Dette gjør vi for pasientenes beste, sier hun.

Eget driftsstyre
Sykehjemmet er privat og har dermed eget driftsstyre. Og det er dette styret som har stemt for det omstridte hodeplaggsvedtaket. 

Vedtaket som ble klubbet gjennom har denne ordlyden:

«Alle ansatte ved Blidensol sykehjem (i kontakt med beboerne) skal bruke arbeidsantrekk som utlevert fra sykehjemmet, og det er ikke tillatt å bruke religiøse eller politiske plagg, så som f.eks. hijab eller palestinaskjerf».

Frustrerende
En ansatt som TV 2 har snakket med forteller at de ansatte er frustrerte og mener dette er diskriminerende.

Vedtaket preger dagene på jobb, med foreløpig ønsker ingen å stå frem, fordi de frykter mulige konsekvenser.

– Vi som jobber tett med pasientene, har aldri opplevd at pasienter reagerer negativt på hijab, selv om de har demens.