Oppfordret til avisboikott – får ultimatum av partiledelse

Hele poenget med å holde arrangementet var å stå opp for tyrkiske folkvalgte mot kuppforsøket, sier Havva Cukurkaya, som talte under markeringen, og står 100 prosent for sin deltakelse.
Foto: Drammen Arbeiderparti
Ledelsen i Drammen Arbeiderparti ber bystyrepolitiker Havva Cukurkaya (bildet) om å trekke tilbake sin oppfordring til boikott av lokalavisen Drammens Tidende eller melde seg ut av partiet.  
0Shares

Oppfordringen ble fremsatt i en diskusjon på Facebook-gruppen Norsk-tyrkere, som har mer enn 3.400 medlemmer, skriver Drammens Tidende.

Bakgrunnen var en debatt om Drammens Tidendes dekning av det tyrkiske miljøet i byen. Avisen har i flere artikler dokumentert bånd til tyrkiske høyrenasjonalister.

Ifølge Drammens Tidende har man oversatt boikott-oppfordringen på tyrkisk, slik at teksten lyder slik på norsk:

«Kjære venner, jeg oppfordrer dere videre til å støtte avisen «Dagsavisen Fremtiden» ved å bli abonnenter. De skriver aldri noe negativt om tyrkerne. De prøver alltid å beskytte tyrkerne. Og for de av dere som abonnerer DT avisen, oppfordrer jeg til å avslutte sine medlemskap».

Uakseptabelt med boikott-oppfordring
Leder i Drammen Arbeiderparti, Dag Ebbestad, sier til Drammens Tidende at “å oppfordre til boikott av en avis fordi avisen skriver noe man ikke liker, er helt uakseptabelt”.

Til NRK sier Ebbestad at han har bedt partikollegaen melde seg ut eller beklage.

– Jeg har snakket med Havva Cukurkaya, og siden dette er nokså alvorlig har jeg anmodet henne om å trekke uttalelsen sin eller melde seg ut av partiet.

Cukurkaya har ikke svart på hverken NTBs, Drammens Tidende og NRKs henvendelser i saken. Utrop har også tatt kontakt med Ap-politikeren for å få en kommentar, uten å lykkes.