– Jeg blir gal når jeg ser kvinner i niqab

Kvinnelige soldater fra de kurdiskdominerte YPJ-militsene i Rojava har i årevis kjempet mot terrorgruppen IS. NB! Kvinnene avbildet har ingen kobling til den skrevne saken.
Foto: voanews.com
Kvinnelige krigere i Raqqa ser på niqab som et undertrykkende IS-plagg.  
0Shares

Ikke bare menn kjemper mot IS i utkanten av terrorgruppens “hovedstad” i Raqqa i Syria. Også kvinner deltar i de såkalte kvinnelige beskyttelsesgruppene (YPJ), skriver Nettavisen.

YPJ er de kvinnelige brigaden til den kurdisk-syriske venstreorienterte militsen YPG, som utøver kontroll over de de-facto uavhengige områdene i det vestlige Kurdistan i Syria, bedre kjent som Rojava.

– Vi deltar i YPJ som hevn for de mange kvinnene som ble kidnappet i Sinjar (by i Irak) og solgt (som sexslaver) på markedene, sier soldaten Kaziwar til New York Times.

Blir glad når niqaben faller av
Kvinnene i YPJ har kjempet i flere år mot IS, og hennes største glede med jobben er å vite at IS-krigerene føler skam over å bli drept av en kvinne. 

For soldatkollega Shirin, er den største gleden å kunne frigjøre kvinner fra IS, og se hvor glade de blir over endelig å slippe å leve under det strenge muslimske regimet.

– Det gjør meg gal å se kvinner som bærer niqab (heldekkende ansiktsplagg). Jeg blir så glad når jeg ser at de kan ta det av