Britisk eks-muslim til Nettavisen-konferanse

 
Foto: Anders Henrikson
Maryam Namazie er talsperson for Council of Ex-Muslims of Britain, og i tillegg kjent kvinneaktivist og TV-programleder i Midtøsten. Neste år er hun å finne under konferansen Islam. Innvandring. Ytringsklima. Friske meninger 2017 

Konferansen går av stabelen februar neste år, og arrangeres i regi av Nettavisen.

Opprinnelig er Namazie (bildet) iransk-født flykting fra Khomenis prestestyre, og har vunnet flere priser for sitt arbeid for ytringsfrihet og sekulære verdier. 

Namazie er også kjent programleder for TV-programmet Bread and Roses, som kringkastes ukentlig til Iran og de andre landene i Midtøsten via New Channel TV.

Samtidig er det klart at også Shoaib Sultan fra Antirasistisk Senter og tidligere ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne, vil delta på konferansen.

Ulike debattanter
Fra før er både den svenske samfunnsøkonomen Tino Sanandaji, sosialantropolog Unni Wikan (UiO) og professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen (Universitetet i Stavanger) på plass. 

Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen forteller at de fleste innlederne er på plass, men at flere vil komme til etterhvert.

– Målet vårt er å få til et bredt spekter av meningsbærere, uten at vi denne gangen inviterer med oss religiøse organisasjoner som for eksempel Islamsk Råd eller Islam Net, sier han ifølge Nettavisen.