Fant aldri bevis for at hun ble truet

Nå får norsk-somaliske Amal Aden støtte fra sine egne landsmenn i et fersk publisert opprop i Dagbladet.

Den norsk-somaliske forfatteren og foredragsholderen har i lang tid fortalt om trusler hun har mottatt fra muslimer, som ikke liker måten hun står frem på som muslim og lesbisk. Den siste tiden har det blitt stilt spørsmål ved om truslene er reelle.

I desember 2014 fortalte Aden NRK at truslene hun mottok i Kvam i Hordaland kom fra et fåtall personer i det muslimske miljøet. Hordaland Folkeblad meldte at det var lokale personer og noen fra Bergen som ifølge Aden skulle stå bak. 

 – Vi gjorde jo en del undersøkelser for å finne ut av dette, brukte litt tid på det, og mener vi tok det på alvor. Så ventet vi på litt mer opplysninger, fra Aden, blant annet, men mottok ikke noe mer. Ut i fra det vi hadde, så vi ikke at vi kunne komme så mye videre. Av og til må man også avgrense saker, og her hadde vi ikke så mange opplysninger å undersøke, og heller ikke noen anmeldelse. Vi mener vi gjorde et godt stykke jobb, men vi fant ikke nok til å sette i gang med noen straffesak, sier Lensmann Terje Sperrevik i Kvam og Samnanger til NRK Hordaland

Han forteller at de ikke mottok noen anmeldelse fra Aden, og heller ikke fikk navnet på noen av personene som skal ha stått bak truslene

– Vi hadde ikke noen klare navn, men undersøkte litt rundt noen personer, sier Sperrevik.

Undersøkelsene til politiet var resultatløse.

– Det kom ikke noe ut av det. Vi kom ikke noe nærmere kjernen, sier lensmannen til NRK Hordaland.

 Han understreker at politiet i Kvam ikke har noen grunn til å tvile på opplysningene de fikk fra Aden var reelle, men de fant altså aldri bevis for at det ble fremsatt trusler mot henne i Kvam.

Amal Aden ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til Oslo politidistrikt.

Tidligere saker om Amal Aden:

Morgenbladet har faktasjekket Amal Aden i etterkant av Utrops søkelys på forfatteren og samfunnsdebattanten.

Bløffer Amal Aden om drapstruslene?
Amal Aden vil ikke legge frem drapstruslene. Det er et demokratisk problem om ikke mediene våger å stille kritiske spørsmål til «helliggjorte» samfunnsdebattanter, skriver ansvarlig redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan.

– Amal Aden feilanklaget oss for trusler