Årets mest leste saker

En av de mest leste sakene i 2016 handlet om Nora Mehsen, som er leder av Skeiv Verden. Hun er åpent lesbisk, men også muslim og går med hijab
Foto: Bilge Öner
Av de ti mest leste sakene på utrop.no i 2016 handlet ni om islam eller muslimer. Men kanskje ikke på den måten du tror. 
0Shares

Det verste året i manns minne. Året da terror, ytre høyre og døde kjendiser preget nyhetsbildet. Året da den verdenskjente fysikeren Stephen Hawking advarte mot at vi lever i “det farligste øyeblikket i menneskets historie.” Det er noen av inntrykkene man satt igjen med fra medienes dekning av hendelsene i verden i 2016.

På utrop.no gjenspeiles dette bildet skapt av de store norske og internasjonale mediene bare delvis. Blant de aller mest leste sakene våre er det også gladsaker og artikler som handler om helt andre ting enn IS og Trump. 

De ti mest leste Utrop-sakene i året som gikk er som følger (i fallende rekkefølge): 

 1. Bløffer Amal Aden om drapstruslene?
  Amal Aden vil ikke legge frem drapstruslene. Det er et demokratisk problem om ikke mediene våger å stille kritiske spørsmål til «helliggjorte» samfunnsdebattanter, skrev ansvarlig redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan.
   
 2. Hva sier Koranen om hijab?
  Noen kvinner velger å bruke hijab fordi de mener islam påbyr det. Er det virkelig påbudt å bruke hijab i følge koranen? Gülay Kutal svarte på dette i dette innlegget.
   
 3. Muslim og åpent lesbisk
  – Personlig har jeg gode erfaringer med å være muslim og lesbisk i Norge, sa Nora Mehsen, leder i Skeiv Verden.
 4. Et liv som uføretrygdet: kampen for tilværelsen
  Fra 1. januar 2015 har uføretrygd blitt beskattet. Nye tall viser at fire av ti taper penger på ordningen. Narges Arabzadeh (63) er én av disse.

 5. Saudi-Arabia, Tyrkia og Iran styrer moskeene i Oslo
  Stormakter som vil utbre sin versjon av islam, er i ferd med å få økt innflytelse politisk, økonomisk og ideologisk både i sitt eget land, Europa, inkludert Norge, og verden forøvrig.

 6. – Amal Aden feilanklaget oss for trusler
  – Vi har verken snakket, sendt mail eller truet henne. Hun bidro til å spre rykter i lokalsamfunnet, men nektet å oppgi hvem som hadde truet, sier Ismael A. Hussein til Utrop.

 7. Aden får politibeskyttelse på grunn av narkotikasak
  – Hvis truslene kommer fra kriminelle, er det noe politiet og Amal Aden burde vært åpen om, sier Nasim Rizvi.

 8. Anti-muslimene
  De nye stemmene i islamdebatten har inntatt en antiislamsk og til fdels antimuslimsk holdning, skrev ansvarlig redaktør Majoran Vivekananthan.

 9. Vil ha imam Shah fjernet
  Andregenerasjonspakistanere i Norge gjør opprør mot foreldregenerasjonen. – Det gir grunn til bekymring at moskeen velger å beholde imam Shah, sa Maria Khan.

 10. – Mennesket har ikke utviklet seg fra aper
  Utrop intervjuet imamer og ledere i Minhaj Norge som mener Koranen og evolusjonsteorien ikke lar seg forene på viktige punkter.