The Woman King:

Agoije-kvinnene slår tilbake mot kolonistene

GENERAL: Viola Davis spiller hovedrollen i The Woman King som general Nanisca. Davis er også en av produsentene i filmen.
Foto: Skjermdump fra filmtrailer / Utrop
En ny storfilm basert på ekte hendelser følger den kvinnelige Agoije-hæren som kjemper mot invaderende kolonister fra Europa.
315Shares

Når europeiske kolonister når kongedømmet Dahomey i dagens Benin, møter de på en motstand de ikke hadde regnet med: En kvinnelig hærstyrke.

SPARKER IFRA: En av Agoije-krigerne sparker en europeisk kolonist som skjøt med gevær i filmen The Woman King
Foto : Skjermdump fra trailer / Utrop

Lederen av hærstyrken er General Nanisca, spilt av den Oscar-vinnende skuespilleren Viola Davis. Hun råder kongen av Dahomey til å kjempe mot europeerne for å beskytte folket sitt:

“Min konge, europeerne ønsker å erobre oss. De vil ikke stoppe før hele Afrika er deres.” sier Nanisca i filmtraileren. 

STERK: Nanisca (Viola Davis) gjør et imponerende hopp før hun hugger til.
Foto : Skjermdump fra filmtrailer / Utrop

Filmen er basert på ekte hendelser. Den kvinnelige hærstyrken, Agojie, beskyttet Dahomey-kongedømmet fra invaderende europeiske kolonister på 1800-tallet.

“The Woman King forteller en av historiens største glemte historier. Hvor en hær bestående av afrikanske krigerkvinner avverget slaveri, kolonialisme, og indre stammekriger for å samle en nasjon”, sier produsent Cathy Schulman om filmen, ifølge The Rolling Stone.

STYRKETEST: Bond-skuespiller Lashanna Lynch spiller en av de sterke kvinnene i The Woman King. Her trener karakteren hennes sammen med en mannlig kriger. De går mot hverandre med en spydspiss mot skulderen. Den som holder ut lengst vinner.
Foto : Skjermdump av filmtrailer / Utrop

Schulman er en av flere kvinner som står bak denne filmen. Gina Prince-Bythewood har regi og manus sammen med Dana Stevens. Selve historien er skrevet av Maria Bello.

Filmen kommer på kino 16. september i USA.