– Å høre på en skole at Pride og regnbueflagget er respektløst overfor livssyn og religion, er ikke greit.
Foto: The Proud Trust
Voksne har et ansvar for hva som sies av barn i skolegården, skriver Lill Strømberg i dette innlegget. 
Lill Strømberg
Latest posts by Lill Strømberg (see all)

Det er kanskje «for lite, for sent» at jeg skriver om dette nå i etterkant av hva som har skjedd, men tidspunktet er egentlig irrelevant – eller viktigere enn noen gang. Jeg skulle allikevel virkelig ønske at jeg aldri hadde behøvd å skrive følgende.

Voksne må stilles til ansvar

Ved flere tilfeller har regnbueflagget blitt fjernet fra noen skoler i Bærum. Elever har revet ned flagg, til og med foreldre har bedt om å få det fjernet. Fjerne et flagg som står for mangfold, inkludering og likeverd. Hvorfor?

Selv er jeg mor, skeiv og lærer i Bærumsskolen. Å gå rundt i skolegården å høre noen bli kalt «jævla homo» er dagligdags, å bekrefte at jeg selvfølgelig støtter Pride fordi jeg går med regnbuearmbånd og deretter høre «æsj», er også vanlig. Å høre at Pride og regnbueflagget er respektløst overfor livssyn og religion høres også i skolegården. Dette er overhodet ikke greit, og her må vi voksne stå til ansvar. Barna har lært dette et sted, og alt læres ikke på internett. 

Heng opp flagget ved skolene

Meninger og holdninger som dette skaper redsel og avstand mellom mennesker. Vi må snakke om raushet, mangfold, likeverd, stolthet og retten til å elske hvem man vil.

Aldri før i mitt skeive liv har det vært mer nødvendig å flagge for hvem du og jeg er

Derfor har det aldri før vært mer nødvendig å henge opp regnbueflagget. Aldri før i mitt skeive liv har det vært mer nødvendig å flagge for hvem du og jeg er.

Etter angrepet i Oslo håper jeg dere alle sørger for at skolene igjen skal kunne henge opp regnbueflagget i årene som kommer – i den store flaggstangen!

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.