Ukrainske flyktninger stiller lag i Norway Cup

Ukrainske flyktninger stiller lag under årets Norway Cup.
Foto: Jurgita Jureviciene
Denne helgen starter årets utgave av Norway Cup. Ett av lagene består av ukrainske flyktninger fra et asylmottak på Kongsberg.
54Shares

Denne helgen starter årets utgave av Norway Cup. Ett av lagene består av ukrainske flyktninger fra et asylmottak på Kongsberg.

Ukraina United er et lag for gutter i 15-16-årsalderen og stiller med tolv spillere. De har også fått med seg en jente på laget, skriver Vårt Land.

Laget har også med seg to managere til Ekebergsletta. En av dem er ukrainske Sasha Kravchenko, som selv bor på mottaket.

– Jeg synes det er flott for barna å få denne erfaringen. På grunn av krigen i Ukraina er de blitt frastjålet barndommen sin. Nå kan de hente igjen tiden de har mistet, sier hun.

Kravchenko sier fotballinitiativet også gir spillerne en mulighet til å bygge relasjoner og bli venner. Og motivasjonen er det ikke noe å si på.

– Jeg ser at de har lyst til å vinne.

De ukrainske ungdommene er ikke de eneste som representerer hjemlandet på verdens største fotballturnering. Det kommer også lag fra Ukraina, både flyktninglag og vanlige lag som har fått bistand av Furuset og Vålerenga, fortalte Norway Cups generalsekretær Pål Trælvik til NTB denne uken.

(©NTB)