Møtes i retten i dag

Mahad Abib Mahamud møter norske utlendingsmyndigheter i retten i dag.
Foto: Wikimedia Commons
Mahad Abib Mahamud møter norske utlendingsmyndigheter i retten i dag etter at han i fjor ble fratatt sitt norske statsborgerskap. 
0Shares

Mahad Abib Mahamud (30) kom alene til Norge som 14 åring. Han ble fratatt sitt norske statsborgerskap i fjor vår fordi norske utlendingsmyndigheter mener han har løyet om sin identitet. Han hevder selv å være fra Somalia, mens norske utlendingsmyndigheter mener han er fra nabolandet Djibouti. Mahamud mener staten mangler konkrete bevis på at han er fra Djibouti, og har selv hentet inn dokumentasjon fra somaliske myndigheter. I dag starter rettssaken der han vil bevise at han har rett, skriver Dagbladet.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Mahamud til Dagbladet.

Bevis
Somalias ambassadør i Brussel, personer som kjenner Mahamud fra oppveksten i Norge, deriblant en barnevernsansatt og en tidligere lærer, er vitner i saken. I tillegg vil et brev skrevet av den somaliske stortingspresidenten Mohamed Jawari bli brukt som bevis.

Norske myndigheter mener de har omfattende bevis på at Mahamud bevisst har løyet om at han er fra Somalia. De kommer heller ikke uforberedt til rettsaken, og har med en rekke ekspertvitner fra både politiet og utlendingsmyndighetene for å underbygge sin beslutning om å ta fra Mahamud statsborgerskapet, skriver Dagbladet.

Det er satt av tre dager til saken, den går i Oslo tingrett.