Kan ha skaffet “knusende” bevis i Mahad-saken

Advokat Arild Humlen har spesialisert seg på asylrett og mener behandlingen av somaliere i Norge er kritikkverdig på flere måter
Foto: Humlen Advokater
Advokat Arild Humlen har vært i Djibouti, hvor han mener han har skaffet seg livsviktig dokumentasjon i Mahad-saken.
0Shares

Humlen (bildet) sier til TV2 han har framskaffet nye dokumenter, som mener knuser UNEs hovedbevis på at Mahad er fra Djubouti, og ikke Somalia.

Humlen reiste til Djibouti torsdag forrige uke, for å møte Abdoulkader Abdi Mohamed, mannen som ifølge dommen fra Oslo tingrett er Mahad Abib Mahamuds djiboutiske bror.

Tre brødre oppført
Humlen viser TV 2 dokumentene han fikk overlevert av Abdoulkader under besøket i Djibouti.

– Dette er et originaldokument fra det djiboutiske folkeregisteret, med oppstilling av alle familiemedlemmene til Abdoulkader.

På dokumentet står mor, far og tre sønner oppført – Abdoulkader født i 1979, og to eldre brødre født i 1974 og 1969.

Har rett dokumentasjon
Ved spørsmål om dokumentet er falsk eller ei, svarer han:

– Det har disse stemplene og frimerkene, som er på offentlige dokumenter i Djibouti. Det skulle være lett for norske myndigheter å få det verifisert. Det er bare å ringe folkeregisteret, sier Humlen og legger til:

– For å underbygge at det er ekte, ba jeg om å få kopi av ID-kortene til alle. Når man kobler opplysningene i folkeregisteret på alle personene med ID-kortene, så må jeg si det er vanskelig å tro at dette er manipulert på noen som helst måte.