Niqabista er IRNs nye fjes utad

 
Foto: Claudio Castello
Islamsk Råd har ansatt Leyla Hasic, som bærer det ansiktsdekkende sløret niqab, for å drive kommunikasjonsarbeid og være brobygger til storsamfunnet.
0Shares

Hasic (32) har markert seg i samfunnsdebatten som en sterk forsvarer av det heldekkende ansiktssløret, skriver Klassekampen.

Ifølge stillingsbeskrivelsen skal oppgavene hennes være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift. Hun vil ikke kommentere ansettelsen overfor avisen, men viser til generalsekretær Mehtab Afsar i IRN.

 
Foto : Claudio Castello

– Hva et menneske har i hodet er viktigere enn det de har på hodet, sier Afsar til Klassekampen.

Nyansettelse med hensikt
Nyansettelsen kommer etter et ønske fra Kulturdepartementet og IRN om at organisasjonen skulle bli flinkere til å ivareta oppgavene som paraplyorganisasjon, fremme samhold blant muslimer og deres tilhørighet til det norske samfunnet.

Hasic fikk oppmerksomhet da hun stilte opp i Debatten på NRK med niqab i fjor høst. Det skal ha vært første gang en kvinne stilte opp med nikab i en norsk TV-debatt.

 
Foto : Skjermdump/nrk.no

– Jeg mener at nikab gjør meg fri fra veldig mye. Motepress, skjønnhetspress og kroppspress, noe som er et økende problem i verden rundt, ikke bare i Norge, sa hun under debatten.