– Trekk statsstøtten

Farahmand
Foto: Kari Bye
Talsmann for organisasjonen LIM (Likestilling, integrering, mangfold), Mahmoud Farahmand, mener Islamsk Råd Norge bidrar til splittelse. Han ber kulturministeren stille tydeligere krav til trossamfunn.
0Shares

Farahmand (bildet), som er også stortingskandidat for Høyre i Telemark, går hardt ut mot egen regjering som gir penger til organisasjonen.

– Departementet må vurdere hvordan de bruker sine midler. Jeg er for trosfrihet, men det er ikke samfunnets ansvar å sponse ekstremisme eller organisasjoner som bidrar til splittelse mer enn noe annet, sier han til NRK.

Farahmand ber nå kulturministeren om å stille tydeligere krav til trossamfunn. Han legger også til at Den norske kirke for lengst har forlatt de linjene han mener Islamsk Råd Norge nå er i ferd med å innføre.

– Vi hadde heller ikke akseptert slike holdninger fra kirken. De er underlagt visse krav om likestilling og likeverd, sier han.

Vil se på saken

Foto: Arkiv.
Foto : Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor
Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NRK at Farahmands innspill er godt.

– Islamsk Råd Norge skulle ansette en person for å bidra til å styrke sitt arbeid med å bygge bro og forståelse mellom muslimer og ikke-muslimer. Det å ansette en person som bruker nikab tror jeg ikke akkurat bidrar til det, sier kulturministeren.

Til TV2 sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) at Leyla Hasic ikke skal fronte organisasjonen utad. Han avviser også kritikken av ansettelsen