«Kongen av TikTok» har fått italiensk statsborgerskap

ENKEL HUMOR: Med dette uttrykket, og med denne håndbevegelsen viste Lame en enklere løsningen på kompliserte "life- hacks" videoer.
Foto: TikTok
Det tok 21 år i Italia og 148,7 millioner følgere på TikTok, før Khabane Lame fikk italiensk statsborgerskap. 
481Shares

Khabane Lame, også kjent som Khaby Lame, er opprinnelig fra Senegal og kom med familien til Italia som ettåring. TikTok-stjernen har bodd i Italia i 21 år, altså siden han var ett år gammel. Nå har han fått italiensk statsborgerskap.

– Jeg er veldig stolt, fordi jeg følte meg jo italiensk lenge før i dag, sier Lame til Euronews.

I Italia er det en lang prosess for å få italiensk statsborgerskap dersom man ikke har en italiensk forelder.

Ifølge Euronews startet Lame med å lage humorvideoer på TikTok da han mistet fabrikk-jobben sin i starten av pandemien. I juni ble han den personen i verden med aller flest følgere på TikTok.

 

GJORDE NEDTUR OM TIL OPPTUR: Khaby Lame startet med å lage humorvideoer på TikTok fordi han mistet jobben da pandemien brøt ut. Nå tjener han langt bedre som TikTok-influencer.
Foto : Skjermdump / EuroNews

Fra slum til “stum” TikTok-stjerne

Lame ble verdenskjent på sosiale medier uten å si et eneste ord. Kun med tydelige håndbevegelser og et oppgitt blikk, viste han i sine videoer hvor unødvendig kompliserte flere “life-hack”-videoer er.

Nå lager han videoer sammen med stjerner som Idris Elba, Zlatan Ibrahimovic og Snoop Dogg. Han forteller til Euronews om hvordan det har vært å jobbe seg opp fra slummen i Italia, til å være en verdenskjent influencer med god inntekt.

– Jeg har alltid bodd i slummen, men vi lekte og var glade selv om vi ikke hadde noe. Nå lever jeg i en helt annen verden som jeg fortsatt ikke er vant med, men jeg tilpasser meg gradvis.

Italiensk-senegalesiske influencere på vei opp

Lame er ikke den eneste italiensk-senegaleseren som har gjort braksuksess på TikTok i det siste. Influenceren Aida Diouf Mbengue har over en million følgere på TikTok, men hun har ikke alltid vært populær.

Da hun kom til Italia som fireåring, ble hun utestengt av de andre elevene i klassen på grunn av hudfargen sin.

Senere møtte hun på flere fordommer da hun valgte å gå med hijab.

Nå poserer hun stolt med forskjellige hijaber for følgerne sine. Ifølge Euronews forsøker hun med sine videoer å bekjempe fordommer hun selv ble utsatt for som barn og ungdom.