Leder om islamistisk terror skaper debatt

Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys, har skrevet en lederartikkel i etterkant av terrorangrepet i Manchester som har skapt sterk debatt.
Foto: Hilde Falkanger/Nordiske mediedager
Terroren i Europa har i høyeste grad noe med islam å gjøre, skriver Nord-Norges største avis i en lederartikkel. – Går for langt, sier terroranalytiker.
0Shares

I kjølvannet av bombeangrepet i Manchester sist mandag skriver Nordlys blant annet følgende i sin lederartikkel:

«Det er en uansvarlig fortielse av våre politiske ledere å ikke være tydelig på at den politiske ideologien som dreper barn og unge i Europa i dag, i høyeste grad har noe med islam å gjøre.»

– Går for langt
Atle Mesøy, terroranalytiker ved U-Turn, mener lederatikkelen går for langt og at bildet Nordlys presenterer kan nyanseres.

– Ja, det er en forbindelse mellom terror og islam. men det er viktig å få med at det er en ekstrem tolkning som disse gruppene gjør, som er en slags pervertering av islam der kun vers om hellig krig trekkes ut, og terroristene kun velger å bruke de mest ekstreme ideologene innen dette, sier han til NRK.

– Kan ikke bortforklares
Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys, og skribenten bak lederartikkelen, mener at adressen til terroristers ideverden ikke må bortforklares.

– Dersom det stemmer at hele fem prosent av Europas muslimer vedkjenner seg den politiske ideologien bak terroren, da står Europa overfor et alvorlig problem, sier han.