Supernytt vant mangfoldspris – programlederen kom seg ikke opp på scenen

PROGRAMLEDER: Salamatu Kamara er programleder i NRK supernytt, som vant mangfoldsprisen.
Foto: Geir Evensen/NRK
Salamatu Kamara er programleder i NRK supernytt. Som rullestolbruker var det ikke mulig for henne å komme seg opp på scenen og motta prisen.
233Shares

– Jeg fikk panikk og gikk derifra med en veldig vond følelse, fortell Kamara til Framtida.no.

Sammen med resten av NRK Supernytt og BlimE-redaksjonen vant Kamara den interne mangfoldsprisen i NRK, som ble delt ut på NRKs fagdag torsdag 25. august. Det var Framtida.no som først omtalte saken.

– Da vi først fikk en antydning til at vi skulle vinne ble jeg glad og kjempegira!

Gleden ble kjapt til stress og nervøsitet da Kamara så at prisen skulle bli delt ut på en scene, og at det ikke var noen rampe opp dit. Kamara er rullestolbruker og hadde ingen mulighet til å komme seg opp.

– Jeg hadde ikke et fnugg av glede i magen

Å bli båret opp på scenen var heller ikke aktuelt for Kamara, så hun sa til kollegaene sine at hun ville bli igjen i publikum.

– En føler seg jo utenfor, og føler at en ikke er tatt med i regninga. Vi gjør så mye bra for å fremme mangfold, men jeg hadde ikke et fnugg av glede i magen fordi jeg bare var nervøs for hvordan jeg skulle komme meg opp å scenen.

Hun uttrykker takknemlighet overfor redaksjonen hennes som løste situasjonen på en fin måte. To stilte seg på scenen, og en stilte seg på gulvet fremfor scenen sammen med Kamara.

– Det var veldig spesielt å ta imot en mangfoldspris på den måten og tok vekk mye av gleda for alle oss i Supernytt, sier Kamara.