Lovet at Frp ikke vil innføre omskjæringsforbud

 
Foto: Fremskrittspartiet
I møte med jødiske ledere i Europa mandag, talte Frp-leder Siv Jensen imot sitt eget parti og landsmøtevedtaket om å forby rituell omskjæring av guttebarn.   

Selve møtet pågikk uten journalister, men overfor ABCNyheter sier Jensen (bildet) seg korrekt sitert av den israelske avisen Jerusalem Post.

Ifølge Jerusalem Post skal Jensen under møtet ha sagt følgende:

– Selvfølgelig forstår jeg hvorfor jøder i hele Europa var bekymret, men jeg kan forsikre om at det ikke er på regjeringens agenda, ikke på partiets agenda og ikke på min personlige agenda.

Og lagt til:

– Jeg ønsker å gjøre det klart. Under min ledelse vil ikke dette bli fulgt opp. Her i Norge respekterer vi religionsfrihet. Vi tolererer ikke antisemittisme, vi tolererer det ikke og vi vil bekjempe det. 

Under landsmøtet til Fremskrittspartiet tidligere i vår ble det flertall for å forby omskjæring av guttebarn, mot Jensens vilje.

Fornøyd med Jensens forpliktelse
Leder for European Jewish Association, Menachem Margolin, ha sagt at en slik forpliktelse fra Jensen er “viktig”. 

– For oss vgjørende å sikre en slik forpliktelse, slik at ikke andre partier i Europa som ikke har et like positivt forhold til jødedommen blir oppmuntret til å gå imot omskjæring, sa han til Jerusalem Post.