Skeive får nesten doblet støtte neste år

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier at regjeringen øker støtten til skeive organisasjoner i neste års statsbudsjett.
Foto: Katrina Svarca
Støtten til skeive organisasjoner dobles nesten i statsbudsjettet for 2023, opplyser kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Økningen er foreslått å være på 15 millioner kroner, noe som er nær en dobling fra 2022, skriver NRK.

– Alle i Norge skal få være seg selv og leve frie og trygge liv. Derfor prioriterer vi nå et kraftig løft i støtten til de skeive organisasjonene, sier Trettebergstuen.

Pengene til organisasjonene skal bidra til å bedre levekår og livskvalitet, blant annet til oppfølging etter angrepet 25. juni. To personer ble drept da en mann skjøt mot to utesteder i Oslo sentrum, deriblant London Pub, som er et populært utested blant skeive.

– Det er mye som driftes på frivillighet, og det er vi som har mulighet til å gjøre et viktig stykke arbeid. Derfor er det veldig deilig å se at regjeringen nå satser på og styrker den såkalte LHBT-potten, sier leder Inge Alexander Gjestvang i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI).

(©NTB)