Kanye West: – Black Lives Matter er svindel

Kanye West svarer på kritikken på bruken av "White Lives Matter"-genser med å la seg fotografere med den konservative afro-amerikanske kommentatoren Candace Owens.
Foto: Skjermdump/Instagram
Rapperen Kanye West har svart på kritikken mot bruken av "White Lives Matter"-genseren på
31Shares

For et par dager siden skapte Kanye West, da han gikk ikledd en genser med slagordet “White Lives Matter” på moteshowet til sitt eget merke, Yeezy.

Slagordet forbindes av liberale og venstreorienterte amerikanere med ytre høyre og hvit makt-bevegelsen.

Kontroversen rundt Yeezy-visningen førte også til sterke reaksjoner.

– Sterkt beklagelig, men uunngåelig at dagen i Paris ble dominert fullstendig av at Kanye Wests gjøkunge av en visning krasjlandet i motens lille reir, skriver motekritiker Tim Blanks i Business of Fashion.

Ifølge Nettavisen har også West blitt omtalt som “anti-svart”, og at han har “vendt sine egne ryggen”.

Skaper mer kontrovers

Svaret fra den verdenskjente rapperen er å komme med enda mer kontrovers. Han har latt seg fotografere med den afro-amerikanske kommentatoren Candace Owens iført overnevnte genser.

Owens har i årevis vært kjent som en konservativ og Trump-vennlig republikaner. Hun er influencer, forfatter og talkshowvert.

Ifølge National Enquirer har han også kommet med sterke bemerkninger om Black Lives Matter-bevegelsen (BLM).

– Alle vet at Black Lives Matter (BLM) var svindel. Nå er det over, vær så god, skrev West på sin Instagram-side.

Heftig debatt på “svarte sosiale medier”

Kontroversen rundt Wests sprell har også spredd seg og debatteres heftig blant afro-amerikanske tiktokere, instagrammere og YouTube-kanaler, både blant progressive og konservative.

– West ville bare trolle venstresiden. Alle hvite liberale og deres svarte meningsfeller får jo helt hetta av at han går med “White Lives Matter”-genser, ifølge youtuberen The Officer Tatum.

– Alle vet jo at alle liv teller noe, men vi som samfunn har aldri spurt oss selv om betydningen av svarte eller brune liv. Om dette er ment som et genuint utspill er dette klart krenkende, ifølge tiktokeren og den tidligere NFL-spilleren Emmanuel Acho.