SIAN-leder Lars Thorsen dømt til 21 dager fengsel for vold

ISLAMFIENDTLIG: Lars Thorsen er leder av den islamfiendtlige organisasjonen SIAN. På t-skjorten hans står det "Muhammed was a terrorist" (Muhammed var en terrorist).
Foto: SIAN
"En voldsforbrytelse i det nedre sjikt av straffeloven" ligger til grunn for domfellelsen av Thorsen
252Shares

Lars Thorsen, lederen av den muslimfiendtlige og høyreradikale organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), er i Oslo tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel etter å ha brukt såkalt forsvarsspray mot to personer i forbindelse med koranbrenninger på Tøyen og på Mortensrud i Oslo 4. mars i år, skiver Filter Nyheter.

Tingretten beskriver voldsbruken som «relativt beskjeden» men er klar på at betinget fengsel ikke ville vært nok: «(…) det er tale om en voldsforbrytelse i det nedre sjikt
av straffeloven § 271, dog slik at forholdet er for alvorlig til en straff i frihet».

Ifølge Filter Nyheter mente Thorsen at det var snakk om nødverge, men ble ikke trodd på at det var noe med disse to konkrete situasjonene som tilsa at han så på dem som avverging av fysiske angrep.

I tillegg til de to forsvarsspray-episodene er Thorsen dømt for skadeverk, fordi han brukte skruer som skadet kledningen da SIAN i mai i fjor hang opp et banner på en bygning tilknyttet Islam Net i Oslo.

Thorsen vurderer nå å anke dommen.