– Er ikke poenget med minoritetsrepresentasjon at den skal speile befolkningen?, spør artikkelforfatteren. Bildet viser potensiell ordførerkandidat for Oslo, Rauand Ismail (MDG), omtalt i et innlegg av Utrop-redaktør Anna Aronsen Oftedal.
Foto: Chris Aadland/MDG
Er det mangfold når noen få minoriteter representerer alle minoriteter? spør Reinert Skadsem i denne kommentaren til Utrop-redaktør Anna Aronsen Oftedal.
133Shares

Utrop brakte den 29. september teksten «Rauand Ismail er ordførerkandidat», skrevet av redaktør Anna Aronsen Oftedal (AAO). Teksten reiser en del spørsmål som jeg gjerne vil be Aronsen Oftedal om å oppklare.

Hvor er polakkene?

AAO:
«Om de rødgrønne vinner 2023-valget, er det flere med minoritetsbakgrunn som vil konkurrere om ordførersetet i Oslo. Blant disse er Rauand Ismail (MDG) Omar Samy Gamal (SV) og nåværende varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap)»

– Hvordan vinner man lokalvalg som parti eller blokk? Hvorfor vises kun interesse for rødgrønne politikere med såkalt minoritetsbakgrunn? Hvilke grupper er her inkludert i ordet ‘minoritet’?

Er ikke poenget med minoritetsrepresentasjon at den skal speile befolkningen?

Jeg synes det er usedvanlig lite mangfold å spore blant de tre Utrop beskriver som menneskene med minoritetsbakgrunn. Er dette positivt mangfold? Norges desidert største minoritet, polakker, er ikke representert. Har polakker feil hudfarge for å kunne vekke begeistring i Utrop?

Politikk som ikke tåler utfordring

Minoriteter utgjør ca. 20-25% av befolkningen i Norge. I Oslo omkring en tredjedel – rundt regnet. Mener Utrop det er positivt at majoriteten av Oslo innbyggere styres av en person med såkalt minoritetsbakgrunn? Er ikke poenget med minoritetsrepresentasjon at den skal speile befolkningen?

Da overskriften egentlig handlet om Rauand Ismail og hans nominasjon som nummer 6 på lista til MDG i Oslo, vil jeg i den anledning gratulere han med nominasjonen. Jeg kunne sagt at jeg ser fram til å kunne debattere med han fram mot valget, men dessverre er jeg blitt meddelt at MDGs offisielle policy er å ikke debattere med personer de er sterkt uenige med. Så sikre er MDG på sin politikk at den ikke tåler å bli utfordret av andres ideer.

Er Utrop en avis som fremmer mangfold eller bare noen få minoriteters interesser?

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.