Kaller terrorsikring for «koranklosser»

 
Foto: Claudio Castello
Human Rights Service, omtaler på sitt nettsted terrorsikringen utenfor Oslo City som "koranklosser", til sterk kritikk.

– Vi lever definitivt i nye tider, og en dag sitter vi der og tegner og forklarer for barnebarn hvordan det var å leve i et fritt Europa i perioden 1960 til om lag år 2000. Koranklosser = sikkerhetsstandard, skriver Hege Storhaug i innlegget sitt på rights.no.

Foto: Arkiv.
Foto : Kagge forlag

Begrepsbruken møter sterk motstand fra ledelsen i kjøpesenteret.

– Når jeg hører ordet koranklosser, tenker jeg med en gang religion. Det gjør meg fortvilet at terrorsikringen knyttes til en religion og blir kalt koranklosser Denne sikringen handler ikke om noen spesifikke miljøer, sier operativt ansvarlig for Oslo City, Ketil Wold til vartoslo.no.

Nyord i dagligspråket
Tidligere i sommer skrev Kasper Støvring en kommentar i Berlingske Tidende og viste til termene «hverdagsterror» og «koranklodser» som to av årets nyord i det danske språket.

Nettstedet Document har i flere av artiklene sine også gjort en hyppig bruk av ordet.

–  I mangel av bymurer, vindelbroer og vollgraver for å holde fienden ute, så fyller vi de europeiske byene med koranklosser, koranpotter og korantrær. De skal hindre at vi vantro blir kjørt ihjel av jihadister som mener at det blir fred og glede i verden bare de blir kvitt oss. I tillegg til at det er en kjapp billett til himmelriket, selvfølgelig, skriver Document på kommentarplass.

Samfunnsdebattant: – Bevisst ordbruk
Samfunnsdebattanten Mohamed Abdi gir Storhaug og HRS det glatte lag på sin Facebook-side. 

– Rights.no fortsetter med sitt omdiskuterte bildeprosjekt for å vise den «kulturelle utviklingen i Norge som følge av islam». Nyeste bildet/innlegget handler om veiblokker utenfor Oslo City ment for å øke sikkerheten mot terrorisme. De kaller det for «koranblokker». Det er ikke noe som heter «koranblokker», ergo dette er bevisst ordbruk, skriver han.

– Full kortslutning
Aftenposten-kommentator Joacim Lund mener HRS` frontfigur går for langt i innlegget, som han kaller en «full kortslutning».

– Jeg mener ikke å bagatellisere hverken de mange utfordringene ved innvandring eller terrortrusselen, jeg mener bare at Storhaug og HRS heller bensin på bålet som mange gode krefter i samfunnet gjør mye godt for å slukke.

Storhaug forsvarer på sin side overfor vartoslo.no ordvalget.

– Alle må skjønne at dette er et vanlig uttrykk. Vi stigmatiserer ingen. Hvis det er noen som stigmatisere, er det islam. Det er helt forferdelig med all terroren som skjer rundt i Europa, sier Storhaug.