Fra flyktning til milliardær

Lebara, eller kjent som MyCall her hjemme, er blitt et internasjonalt omspennende selskap, startet av en tamilsk flytkning i lille Norge. Bildet viser nederlandske Lebara-simkort
Foto: Ritzo Ten Cate
Rasiah Ranjith Leon (49) kom til Norge som flyktning fra Sri Lanka i 1998. Nå er selskapet han startet opp blitt solgt for milliarder.
0Shares

Som gründer startet han mobilselskapet Lebara (her hjemme kjent under selskapsnavnet MyCall) sammen med to andre fordi han var frustrert over hvor dyrt det var å ringe utenlands.

I september solgte Leon seg ut av Lebara til det sveitsiske selskapet Palmarium. Kjøpet ble priset til én milliard dollar, tilsvarende åtte milliarder kroner, ifølge Nettavisen. Leon, som nå bor i London, sitter igjen med en gevinst på cirka 2,5 milliarder kroner. 

– Føl deg aldri annerledes
Etter høstens salg, hvor trebarnsfaren Leon eide hver tredje aksje, vil formuen mangedobles neste år. 

Veien frem for 49-åringen har imdilertid vært broket. Leon, som var utdannet kjemiker, fikk jobb som renholder:

 
Foto : Gajan Lebara

– Jeg hatet det, men jeg hadde ikke noe annet valg. Jeg ville ikke gå på sosialen eller låne penger, men ville jobbe og overleve. Det var bare midlertidig, målet var hele tiden å starte noe selv så jeg kunne få familien min hit, sa Leon i et intervju med Aftenposten i 2010.

Kunsten for å lykkes mente han var å aldri “føle seg annerledes”

– Når jeg starter business føler jeg aldri at jeg er i et fremmed land. Jeg tenker aldri at jeg eller andre er annerledes, men jeg lærer nye ting. Det jeg vil ha gjort, det gjør jeg.

Les også: Fra renholder til mangemillionær