Skal holde solidaritetskonsert på FNs internasjonale barnedag

Christina Grefsrud-Halvorsen fra Moriabevegelsen skal være konferansier under gratiskonserten for barn på flukt.
Foto: Redd Barna
Søndag arrangerer Moriabevegelsen i samarbeid med Vestfoldmuseene en solidaritetskonsert for alle barn på flukt.

Solidaritetskonserten skal holde søndag i forbindelse med FNs internasjonale barnedag.

–  I dag er det farlig å være barn på flukt, også i Europa. Mange drukner på flukten over Middelhavet, derfor er redningsvester valgt som symbol på markeringen. Barn på flukt utsettes for vold og overgrep på grenseoverganger på Balkan, og barn settes i interneringsleire på ubestemt tid. Barn bor i flyktningleire uten skolegang og god nok helsehjelp. Barn fratas retten til å søke asyl, og barn på flukt sine rettigheter brytes hver eneste dag, skriver arrangøren på sin Facebook-side.

Slottsfjellmuseet i Tønsberg arrangerer konserten. Flyktningkonsulent Wenche Busk-Rorge, barnejurist Hilde Sjølett og frivillig hjelpearbeider Anette Malme vil holde appeller.

Redningsvestaksjon

Samtidig som konserten skal det holdes en redningsvestaksjon for barna som har mistet livet under flukten.

Christina Grefsrud-Halvorsen fra Moriabevegelsen skal være konferansier.

Utrop har spurt henne om hvordan konserten hjelper til arbeidet med barn på flukt.

Konserten har gratis inngang, derfor er det ingen inntekter på arrangementet. Vi har ikke noe budsjett, og alle bidragsytere stiller gratis.

Vi vil oppfordre publikum til å gi et bidrag til Flyktninghjelpen, som gjør veldig mye godt arbeid for barn på flukt. Neste uke vil vi få en oversikt fra Flyktninghjelpen over hvor mye  akkurat denne konserten genererte av bidrag.

FAKTA

100 millioner mennesker er på flukt fra krig og forfølgelse. Halvparten av dem er barn. Og hvert femte sekund drives et nytt barn på flukt.
  • Barn på flukt er svært sårbare for overgrep mange tvinges til barnearbeid og utsettes for menneskehandel, tvangsrekruttering til væpnede grupper, seksuelle overgrep og annen vold.
  • Mange opplever å bli skilt fra foreldre eller andre omsorgspersoner.
  • Mange av barna har flyktet under svært dramatiske omstendigheter, mistet alt de eier og sett mennesker, ofte nære familiemedlemmer og venner, bli drept eller såret i krigshandlinger.

(Kilde: Flyktninghjelpen)