– Avklar asylbarnas skjebne

Hassan Yusuf har bodd store deler av livet i Norge. Likevel ble han utvist fra landet
Foto: Scanstockphoto
Skjebnen til «oktoberbarna» som skulle sendes ut av Norge i fjor høst, må avklares i regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp og Venstre på Jeløya.
0Shares

Overfor VGNett bekrefter flere kilder i regjeringssystemet dette.

Siden tirsdag sitter Venstre-leder Trine Skei Grande i forhandlinger med Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) om mulig deltagelse i regjeringen.

Så lenge de forhandler på Hotell Jeløy Radio og det er uavklart om Venstre skal inn i regjeringen, vil ikke Solberg-regjeringen ta stilling til noen saker som er politisk omstridt.

VG har fått bekreftet at asylbarnas videre skjebne er en slik omstridt sak som partiene må avklare utfallet av i regjeringsforhandlingene. Venstre vil dermed få mulighet til å påvirke utfallet i en sak hvor de tok en åpen konflikt med Frp og Høyre for bare to måneder siden.

Har påvirkningsmulighet
– Stortingsvedtaket er ikke effektuert. Da har vi en påvirkningsmulighet, sier Ketil Kjenset, Venstres innvandringspolitiske talsmann på Stortinget, til VGNett

Han vil imidlertid ikke kommentere om Venstre har løftet saken inn i regjeringsforhandlingene.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug besvarte ikke VGs henvendelse om denne saken fredag ettermiddag. Heller ikke Venstres og Høyres forhandlere på Jeløy ville kommentere VGs opplysninger.