Innvandring kan havarere forhandlinger

 
Foto: Wikimedia Commons
Innvandring, olje og grønne skatter er blant sakene som kan stikke kjepper i hjulene for Erna Solbergs drøm om en bredere regjering.

I de siste dagene har Venstre, sammen med Høyre og Frp sittet i regjeringsforhandlinger på gamle Jeløy telegrafstasjon, som nå er hotell (bildet), og forventes å komme til en enighet.

Likevel er det flere saker som kan stikke kjepper i hjulene for Erna Solbergs målsetning om å inkludere Venstre i en «bredere regjering». Innvandring er en av disse, ifølge ABCNyheter.

Asyl- og innvandringspolitikk blir omtalt som et av de vanskeligste hindrene. Frp-leder og finansminister Siv Jensen har gjort det klart at Venstre kan glemme en rausere og mer liberal asylpolitikk.

– Ser på mulighetene
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug provoserer mange i Venstre. Samtidig har Listhaug en høy stjerne i Frp, og i september omtalte sentrale Frp-kilder det som «uaktuelt» å fjerne Listhaug.

Venstre på sin side går inn i forhandlingene med ønske om å myke opp regelverket for enslige mindreårige asylsøkere og ta imot flere kvoteflyktninger. 

– Det er stort flertall for en stram innvandringspolitikk på Stortinget, så vi får ikke gjort de store endringene, men vi må se på mulighetene, sier innvandringspolitisk talsperson i Venstre, Ketil Kjenseth, til ABC Nyheter.